Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi har uppdaterat Q8 och SQ8 med ny teknik och design.Audi har uppdaterat Q8 och SQ8 med ny teknik och design.Audi har uppdaterat Q8 och SQ8 med ny teknik och design.
1 AV 2
Vi kör Audis nya eldrivna suv på vägarna på Färöarna
2 AV 2
Audi har uppdaterat Q8 och SQ8 med ny teknik och design.
Foto: Audi AG

Audi Q8 och SQ8 uppdateras

Audi uppdaterar suven Q8/SQ8 med ny design och teknik. För första gången finns möjlighet att få laserljus som helljus och nya fälgar är bland annat vad som står på menyn.

Stora suven från Audi, Q8 (och SQ8), får nu en uppdatering för att modellen ska bli mer distinkt i designen och skilja sig mer från A-modellutbudet. Bland annat har grillen fått nytt utseende med mer framträdande luftintag och L-formade inlägg. Även strålkastarna är nya och en nyhet är att helljuset kan fås med laserteknik. I stället för krom är Audi-ringarna vita och svarta, alternativt mörkgrå.

Utrustningslistan är uppdaterad med diverse nyheter. Nu har sätesklädseln grå sömmar i grundutförande. Det finns nio dekorinlägg totalt att välja på. Utvändigt erbjuds tre nya lacker och fem nya fälgdesigner i storlekarna 21, 22 eller 23 tum.

Tre nya kulörer finns till Q8, dock inte den som syns på SQ8 TFSI på bilden (som heter Waitomo-blå).Tre nya kulörer finns till Q8, dock inte den som syns på SQ8 TFSI på bilden (som heter Waitomo-blå).Tre nya kulörer finns till Q8, dock inte den som syns på SQ8 TFSI på bilden (som heter Waitomo-blå).
Audi SQ8 TFSI.Audi SQ8 TFSI.Audi SQ8 TFSI.
1 AV 2
Tre nya kulörer finns till Q8, dock inte den som syns på SQ8 TFSI på bilden (som heter Waitomo-blå).
Foto: Audi AG
2 AV 2
Audi SQ8 TFSI.
Foto: Audi AG

Även tekniken är uppgraderad och det finns exempelvis nya appar – något som introducerades nyligen – och för första gången finns möjligheten att använda tredjepartsappar som Spotify. Förarassistanssystemen har förfinats rent visuellt. Men även styrsystemet har optimerats så att funktioner som berör bland annat parkeringshjälp ska fungera bättre.

Audi Q8 modellår 2024.Audi Q8 modellår 2024.Audi Q8 modellår 2024.
Audi Q8 modellår 2024. Foto: Audi AG

SQ8 har fått ny frontspoiler, underkörningsskydd fram och en ny diffusor bak. Sportigheten ska öka ytterligare genom att bilen nu drivs av tillverkarens 4,0 TFSI-motor på 507 hästkrafter och 770 newtonmeter.

Uppdaterade Audi Q8 och SQ8 kan beställas snart (i september) och priset för Q8 startar på 904 800 kronor medan SQ8 börjar på 1 112 700 kronor.