Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi slår ett slag för laddhybriderna

Vissa kallar laddhybriderna för en parentes mellan förbränningsmotorer och rena elbilar. Men inte Audi, som vill bygga laddhybrider i många år till och redan senare i år lanseras modellerna A3, Q3 och Q8 som laddhybrider. Men det finns några modeller som inte får hybriddrivlinan – ännu.

Audi har valt väg för att sänka koldioxidutsläppen från sina fordon. Vägen kantas av rena elbilar men också – eller kanske framför allt – av laddhybrider.

Under ett webbseminarium från Audis högkvarter Ingolstadt avslöjade Audi hur de ser på laddhybridens situation. Och enligt Audis Beatrice Sauter vill kunderna i Europa verkligen ha laddhybridversionerna. Hälften av Audis kunder i Europa väljer en laddhybrid framför en elbil eller en bil med bara förbränningsmotor. Enligt Sauter försöker Audi framför allt att tillfredsställa tre saker med sina laddhybrider:

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.