Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi utvecklar mobil laddstation för elbilar

Är räckviddsångest din största oro som elbilsförare? Eller har du problem att hitta laddplatser i parkeringshus eller liknande? Audi kan ha lösningen på dina problem – man utvecklar nämligen en mobil laddstation för elbilar.

Utvecklingen av den portabla laddstationen sker vid Audis utvecklingscenter i Berlin, och projektet går under det någorlunda udda namnet JamesE. Bakgrunden är att Audi sett behovet av laddning av kunders elbilar vid ställen där det inte är möjligt, exempelvis hotellparkeringar, parkeringar vid evenemang eller i parkeringshus där antingen inga laddplatser finns – eller att de som finns redan är upptagna.

Den är inte särskilt vacker ännu – Audis mobila laddstation JamesE.Den är inte särskilt vacker ännu – Audis mobila laddstation JamesE.Den är inte särskilt vacker ännu – Audis mobila laddstation JamesE.
Den är inte särskilt vacker ännu – Audis mobila laddstation JamesE.

Tanken är att den mobila laddstationen – som i dagsläget ser ut som en slags kundvagn med täckta sidor – ska erbjudas som en tjänst till elbilsägare som befinner sig i just de situationerna. I nuläget är den dock i utvecklingsstadiet, och vi vet varken hur mycket tjänsten är tilltänkt att kosta, eller hur mycket – eller hur snabbt – bilen kan laddas från den portabla laddstationen. Vi vet heller inte när denna ”powerbank i storformat” kan finnas tillgänglig.

Se nedan för en film där projektledaren René Valnion beskriver konceptet mer i detalj.