Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audis fjärde ”Sphere-koncept” – activesphere.Audis fjärde ”Sphere-koncept” – activesphere.Audis fjärde ”Sphere-koncept” – activesphere.
Audis fjärde ”Sphere-koncept” – activesphere. Foto: Audi

Audi visar nya konceptbilen activesphere

Efter skysphere, grandsphere och urbansphere kommer activesphere som är en form av terrängorienterad femdörrarscoupé som nästan kan förvandlas till en pickup.

Audi fortsätter att visa upp konceptbilar inom ”Sphere-sfären”. Först ut var skysphere i augusti 2021, därefter fick vi se grandsphere i september samma år innan vi – efter lång väntan – fick ta del av MPV-betonade urbansphere. Senaste skapelsen heter activesphere och är – som både namnet och bilderna avslöjar – varianten för ett mer aktivt leverne.
Enligt Audi ska den vara lika bra på vägen som i terrängen, oavsett om den framförs av förare eller om bilen själv fixar det. I sistnämnda fall försvinner ratt, pedalställ och instrumentbräda vilket ger en helt annan upplevelse av kupén.

När förararen vill vara förare...När förararen vill vara förare...När förararen vill vara förare...
... och när föraren vill vara passagerare.... och när föraren vill vara passagerare.... och när föraren vill vara passagerare.
1 AV 2
När förararen vill vara förare...
Foto: Audi
2 AV 2
... och när föraren vill vara passagerare.
Foto: Audi

Formmässigt kan man se Audi activesphere concept som en femdörrars halvkombi, en modern variant av AMC Eagle som fanns i flera olika karossutföranden. Audin har dock en finess som den amerikanska ikonen aldrig har kunnat stoltsera med, nämligen att den tudelade ”bakluckan” kan fällas ut och upp och på så vis bilda ett flakliknande golv, lite som hos en pickup. Audi kallar finessen för Activeback och illustrerar det med att ställa cyklar och lägga golfväskor på ”flaket”.

Activeback gör om ”halvkombin” till en ”pickup”.Activeback gör om ”halvkombin” till en ”pickup”.Activeback gör om ”halvkombin” till en ”pickup”.
1 AV 5
Activeback gör om ”halvkombin” till en ”pickup”.
Foto: Audi
2 AV 5
Foto: Audi
3 AV 5
Foto: Audi
4 AV 5
Foto: Audi
5 AV 5
Foto: Audi

Mer intressant än en bakluckelösning vi sannolikt aldrig kommer att få se i produktion är tekniken som döljer sig under den 4,98 meter långa och böljande karossen som tronar på 22 tum stora hjul. Konceptbilen är baserad på den så kallade PPE-arkitekturen som Audi har utvecklat tillsammans med Porsche och som vi kommer att få se i flertalet kommande elbilar, inte minst i den av så många efterfrågade Audi A6 Avant e-tron.
PPE, som står för Premium Platform Electric, innebär bland annat 800-voltsteknik som för med sig en rad olika fördelar, inte minst förbättrade laddmöjligheter med laddeffekt upp till 270 kW. På 25 minuter ska batteriet kunna laddas till 80 procent av sin maxkapacitet (som ligger runt 100 kWh), om utgångsläget är fem procent. Tio minuters laddning sägs ge mer än 30 mils körning. Audi uppger att activesphere concept har över 60 mils räckvidd.

Med speciella glasögon vilandes på näsan dyker det upp reglage och knappar som inte finns fysiskt i verkligheten.Med speciella glasögon vilandes på näsan dyker det upp reglage och knappar som inte finns fysiskt i verkligheten.Med speciella glasögon vilandes på näsan dyker det upp reglage och knappar som inte finns fysiskt i verkligheten.
Även information projiceras som inte syns utan glasögonen.Även information projiceras som inte syns utan glasögonen.Även information projiceras som inte syns utan glasögonen.
1 AV 2
Med speciella glasögon vilandes på näsan dyker det upp reglage och knappar som inte finns fysiskt i verkligheten.
Foto: Audi
2 AV 2
Även information projiceras som inte syns utan glasögonen.
Foto: Audi

Själva drivlinan är det inte så stort fokus på, men den består av två elmotorer som driver samtliga hjul. Maxeffekten ligger på 325 kW (442 hk) och maxvridet på 720 newtonmeter.

I videon längst ned får vi se en av konceptbilens häftigaste funktioner, nämligen en virtuell kupémiljö som förare och passagerare kan ta del av med hjälp av VR-glasögon (Virtual Reality) med så kallad MR-optik (Mixed Reality).

Men glasögonen visar inte enbart en virtuell värld utan kombinerar verklighet med fiktion för att exempelvis framhäva vad som är viktigt för stunden. Augmented Reality kallas tekniken för, förkortad till AR, och finns till viss del redan i bilar i dag, till exempel i head up-displayer.

498 cm lång, 207 cm bred, 160 cm hög och 297 cm mellan hjulaxlarna.498 cm lång, 207 cm bred, 160 cm hög och 297 cm mellan hjulaxlarna.498 cm lång, 207 cm bred, 160 cm hög och 297 cm mellan hjulaxlarna.
Kortare överhäng, framför allt fram.Kortare överhäng, framför allt fram.Kortare överhäng, framför allt fram.
1 AV 2
498 cm lång, 207 cm bred, 160 cm hög och 297 cm mellan hjulaxlarna.
Foto: Audi
2 AV 2
Kortare överhäng, framför allt fram.
Foto: Audi

Markfrigången hos activesphere concept är betydligt bättre än vad A6 allroad quattro kan erbjuda i offroad-läget. I normalläget har activesphere 20,8 centimeter luft under underredet men avståndet kan höjas med hela fyra centimeter till 24,8 centimeter om det behövs. Över än sex centimeter mer än vad A6 allroad quattro klarar av.

https://youtu.be/jFg23GPUQzo