Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audis produktplan avslöjad – mycket prestanda och mycket elektriskt

Hur ser Audis modellanseringar ut de närmaste två åren? Tidigare har man bara kunnat gissa sig till hur planen ser ut, men nu vet vi mer tack vare en liten bild.

Tack vare holländska sajten Autobahn kan vi nu blicka två år framåt i tiden sett ur ett Audi-perspektiv.

Audi har tidigare lovat en kraftig modelloffensiv och bilden visar att många nya modeller och modellversionen står på agendan inom det närmaste. Enligt bilden ovan har vi att vänta oss en nya A5/S5 Coupé om ett drygt år, så även en ny generation Q5 samt en prestandaversion i SQ5, taklösa R8 Spyder av senaste generation, kommande TT RS och strax därefter även Sportback- och cabriolet-versioner av nya A5/S5.

I mitten av sommaren 2017 ska prestandasuven SQ7 dyka upp, strax före nya RS3 kommer i sedanutförande (visar antagligen i Genève kommande vecka) och under hösten samma år kommer Q7 e-tron, alltså en helt eldriven variant av lyxsuven, det vill säga inte en hybridversion som det redan finns två av i dag.

När kalendern övergår till 2018 står en hel radda nya modeller redo att attackera konkurrenterna. Utan exakta datum för respektive lansering ser vi att det kommer en ny RS5 Coupé, en modell som kallas C-BEV och som vi misstänker kommande Q6 och då med elektrisk drivlina, en Q8 som i suvsegmentet toppar dagens Q7 i form av lyx, en ny A7-generation, nya A8, som blir näst intill helt självkörande, samt en ny R8-version med V6-motor.

Det vi ser ut att sakna är en ny generation RS4. Audi brukar vara sega med just RS-versionerna, normalt tar det några år efter en ny modellgeneration innan RS-versionen dyker upp. Kanske nya RS4 dyker upp under 2019?