Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BAIC Arcfox-7 är en supersnabb elbil – lanseras i år

Avslöjad i förtid, numera avtäckt och officiellt presenterad. Här är alla spännande fakta om BAIC:s superelbil Arcfox-7 som till utseendet ser ut som en supersportbil – och är snabb som en.

Arcfox-7Arcfox-7Arcfox-7
Arcfox-7

På bilsalongen i Peking står BAIC Arcfox-7, en elbil som den kinesiska biljätten (som även är verksam inom andra branscher, bland annat jordbruksprodukter) säger ska lansera senare under året. Det rör sig inte om vilken elbil som helst, BAIC, som en gång i tiden köpte teknik och verktyg från Saab i Trollhättan, har nämligen slagit till med en elektriskt driven supersportbil.

Under karossen, som sägs vara inspirerad av Formel E-tävlingsbilarna, finns ett batteripack på 66,6 kWh som serverar kraft till en elmotor på 612 hästkrafter och 1 050 newtonmeter. Trots en vikt på hela 1 755 kilo ska Arcfox-7 vara kapabel till 0-100 km/h på under tre sekunder och toppa 260 km/h.

Batterierna sägs räcka till 30 mils körning.

Förutom att se ut som en supersportbil har Arcfox-7, som är 4,57 meter på längden, 2,04 meter på bredden och 1,21 meter på höjden, attribut som en riktig supersportbil redo för bankörning. Exempelvis sitter det keramiska bromsskivor runt om varav de främre greppas av sexkolvsok och de bakre av fyrkolvsok.

Närmaste konkurrent skulle man kunna säga är Faraday Future FFZERO1 som än så länge bara visats upp som koncept. Tesla Model S P90D är en annan konkurrent, i alla fall om man ser till prestandan.