Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bekräftat: BMW i4 kommer 2021

För ett år sedan visades BMW i Vision Dynamics i Frankfurt. Nu i Paris låter BMW Groups vd, Harald Krüger, meddela att företagets femte elbil, i4, kommer att se dagens ljus 2021. Och den kommer att bygga på konceptet från i fjol.

BMW Group kommer att år 2021 ha fem elektriska bilar i sitt utbud. Detta bekräftade företagets vd Harald Krüger vid Parissalongen.

Redan nu finns det bara en helt elektrisk bil som säljs av BMW Group, och det är BMW i3 som precis presenterats med mer kraftfullt batteri och längre räckvidd.

Men redan nästa år gör Mini Electric entré och sedan tidigare vet vi att iX3 kommer att nå handlarna 2020.

Ett år senare, 2021, kommer så även det nya flaggskeppet BMW iNext att se dagens ljus. En framtidsvision vad gäller elektrifiering och autonom teknik.

Nu låter Harald Krüger även meddela att samma år så kommer ytterligare en elektrifierad BMW att finnas tillgänglig för försäljning. Vid Parissalongen meddelade vd:n att BMW i4 är nu bekräftad att börja säljas 2021. En bil som kommer att bygga på BMW i Vision Dynamics som visades under Frankfurtsalongen för drygt ett år sedan.

Vid den presentationen gav München-firman ingen information kring drivlinan, utan endast om prestandan. Toppfarten sägs vara över 200 km/h, 0-100 tar fyra sekunder blankt och räckvidden tros ligga på 60 mil. Och de var lika snåla med information kring nya i4 även i Paris...