Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bertone

Bertone bygger ny supersportbil

Bertone följer Pininfarinas exempel och bygger egen bil – presenteras nu när man fyller 110 år.

Automobili Pininfarinas eldrivna supersportbil Battista är verklighet och slog nyligen fem nya rekord. Nu har ett annan klassisk italienskt namn när det kommer till bilbyggande, Bertone, offentliggjort att även de är i begrepp att lansera en bil.

Informationen om bilen, som presenteras i och med att firman fyller 110 år, är knapphändig. Det är inte heller klart om det är tal om någon serieproduktion. Tidigare nämnda bil från Pininfarina ska tillverkas i 150 exemplar och har en prislapp på strax över 20 miljoner kronor.

Lamborghini Miura lanserades 1967.Lamborghini Miura lanserades 1967.Lamborghini Miura lanserades 1967.
Lamborghini Miura lanserades 1967. Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Av bilderna att döma kommer Bertones bil ha en design som för tankarna till forna dagars mittmonterade sportbilar. De själva beskriver bilen som en ”spännande moderna vision” beskriver den som ”ett stycke konst”.

Med största sannolikhet kan vi vänta oss att bilen blir eldriven och att man kommer att ha en extern samarbetspartner rörande själva tekniken.

Bertone har en mängd bilar på sitt cv, allt från vardagsåk som Fiat Ritmo och Citroën BX till vrålåk som Alfa Romeo Montreal och Lamborghini Miura samt Volvo-modellerna 262C och 780.