Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: all.carnews

Bildläcka: Alfa Romeos nya suv Tonale

Alfa Romeos andra suvmodell ska lanseras nästa år men nu har det läckt ut bilder på såväl exetriör som interiör på Tonale. 

Under vårens bilsalong i Genève visade Alfa Romeo upp sin andra suvmodell efter Stelvio från 2016. Tonale presenterades förvisso som ett koncept men en produktion verkade inte vara långt borta. Även om man då inte nämnde något om lanseringsdatum hävdar vissa källor den sker redan nästa år.

Foto: all.carnews

Vi behöver dock inte vänta så länge för att få se bilen, här presenteras fyra bilder som har läckt ut på instagramkontot all.carnews. Bilderna visar en bil som rimmar väl med konceptet även om en del skillnader går att se.

Strålkastarna har öppnats upp, ”riktiga” ytterbackspeglar har monterats och dörrhandtagen har inte längre en infälld design är saker vi noterar. Större ljuskällor gäller även baktill liksom mer tilltagna veck i plåten vid dess anslutning.

https://www.instagram.com/p/B3Wcl3yHcsa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Invändigt har det dock hänt betydligt mer, inte helt ovanligt i förvandlingen från koncept till produktionsbil. Grundlinjerna må var de samma men annars är de i stort sett bara de dubbla bulorna vid instrumentklustret (som på bilden har digitalt snitt) som överlevt liksom de runda fläktutblåsen på sidorna även om de inte har inbyggda displayer.

Tonale bjuder på en del nya grepp invändig och utvändigt men när det gäller den exteriöra designen har man studerat sin historia noga. En hel del kopplingar finns till gamla modeller i linjerna – se galleriet nedan.

Foto: all.carnews

Inte bara till formerna blir Tonale lite av en pionjär för märket – modellen blir den första från Alfa med laddhybridteknik. Tekniken i övrigt under skalet går det bara att spekulera i. Vissa källor hävdar att plattformen ska delas med Jeep Renegade och Fiat 500X. Den först nämnda har redan presenterats som laddhybrid.