Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bildläcka på elbilen Volkswagen ID.

Bara en dag och timmar kvar tills vi ska få veta mer om Volkswagens första elbil i den nya ID.-familjen läcker bilden ovan ut.

På Reddit-kontot evreddit har bilden ovan publicerats, en bild som enligt kontohavaren visar Volkswagens första elbil i ID.-familjen, en bil som bara är en dag och några timmar från att visas upp och kunna beställas, något vi skrev om i går.

Bilden är försedd med Volkswagen-logotyp och information om att det rör sig om en kamouflerad prototyp. Den i förhållandevis lätta maskeringen visar en snäppet mer ”normal” bil än det koncept som presenterades 2016 och med till synes mjukare former än systerbilen Seat el-Born som redan är officiell.

Tidigare officiella Seat el-Born bygger liksom Volkswagen ID.-modellen på den läckta bilden på MEB-plattformen och bilarna är i samma storlek. Foto: Seat

Mycket prat handlar om den ”bula” som ses löpa längs vindrutans nederkant, en detalj som inte finns på tidigare nämnda Seat. Den kan dock anas i den teaser-film som släpptes tidigare samt på bilen i testsammanhang – se galleriet nedan.

Vad som inte har läckt ut är dock vad bilen heter även om kontohavaren är säker på sin sak: ID.3.

Uppdatering: Bildläckan är en skärmdump från Volkswagens officiella film om bilen. En film som ska visas först den 8 maj men som av misstag under en kort tid ska ha funnits publicerad hos Volkswagen i Nederländerna.