Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Billigare Porsche Taycan kommer

Taycan i dagens tre nuvarande utföranden, 4S, Turbo och Turbo S, har nu funnits ett tag på marknaden. Men vi kan vänta oss en större Taycan-familj framöver då Porsche planerar att lansera en enbart bakhjulsdriven Taycan. En Porsche Taycan för folket kanske?

Kanske är det möjligt att nya enbart bakhjulsdrivna Taycan hamnar på en prislapp som landar strax under en miljon, det återstår att se, oavsett kommer det att bli den billigaste modellen i Taycan-familjen. Vad vi vet är att den kommer ha en elmotor på bakaxeln som sköter drivningen och att den kommer få ett mindre och lättare batteri.

Vi är så klart nyfikna på om det kommer vara möjligt att åka på ”sladd” med den nya bakhjulsdrivna Taycan?

Några andra effektsiffror eller hur lång räckvidd den kommer få vet vi inte så mycket mer om i dagsläget.

LÄS MER: Så bra är Porsche Taycan Turbo S

Huvudsyftet med den bakhjulsdrivna modellen, enligt utvecklingschefen Michael Steiner, är en bil utvecklad för länder där fyrhjulsdrift inte behövs i lika stor utsträckning. Kina är en sådan marknad och det är mycket möjligt att den nya modellen lanseras där först. Vi kan förvänta oss att se mer av den här modellen framöver och en lansering under nästa år.

LÄS MER: Porsche Taycan blir kombi

Med Porsches modellhistorik i åtanke är det också mycket möjligt att vi under 2021 kommer få se en Taycan GTS, den kommer i så fall att lägga sig mellan 4S och Turbo-modellerna, inte bara prestandamässigt utan även när det kommer till prislappen. Vi vet inte så mycket mer om siffror och prestanda i det här fallet heller men vi förväntar oss att den hamnar någonstans mellan 4S och Turbon.

Den kommer som flertalet andra GTS-modeller att ha drivning på alla fyra hjulen och inhysa ett av de större batteripaketen för att klara av att leverera tillräckligt med kraft till de båda elmotorerna.