Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

BMW i4 kommer tidigare än väntat

BMW har precis fått ut iX3, snart är det dags för stora elsuven iX och därefter kommer slanka sedanen i4. Och den uppges nu komma tidigare än väntat.

Samtidigt som BMW berättar att i4 genomgår sluttester och visar upp bilder på en maskerad bil kommer uppgifter om att den blir färdig tidigare än väntat. För elbilar har trenden varit att lanseringen drar ut på tiden (ja, vi tittar på dig Ford Mustang Mach-E), men när det gäller i4 tycks arbetet gå snabbare än planerat. Trots att det tidigare har sagts att i4 ska vara färdig för lansering mot slutet av 2021, rapporterar Handelsblatt att produktionsstarten nu är planerad till augusti eller september.

BMW i4 ska byggas i München där fabriken redan har anpassats för att kunna producera 3-serie och i4 på samma lina. Motorerna och batteripaketet sätts ihop i den så kallade e-drive-fabriken i Dingolfing, medan battericellerna kommer från CATL och Samsung SDI. Längre fram kommer BMW även att köpa celler från Northvolt.

Hur stort batterikapaciteten blir är inte avslöjat än, men BMW säger att i4 ska ha en räckvidd på upp till 60 mil. Två elmotorer ger totalt 530 hästkrafter och 0-100 km/h ska på 4,0 sekunder.

Tidigare uppgifter har pekat mot att BMW:s M-avdelning ska släppa sin första helelektriska bil under 2021, om det blir i form av en i4 M återstår att se.

1 AV 3
Foto: BMW
2 AV 3
Foto: BMW
3 AV 3
Foto: BMW