Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

BMW i4 presenterad med 59 mils räckvidd

BMW väljer nu att för första gången visa upp nya elbilen i4 samt presentera några av specifikationerna.

Minns du BMW i Vision Dynamics som visades på Frankfurtsalongen hösten 2017? Denna konceptbil var en förstudie i vad som i dag presenteras, och som även mellanlandade i ytterligare en konceptbil i fjol, nämligen BMW Concept i4.
Men nu är det slut på visioner, koncept och otal spionbilder, nu är det nämligen den riktiga produktionsbilen som visas upp – BMW i4.

BMW väljer att släppa ett antal bilder och filmer som ger oss en tydlig insyn i hur denna nya elbil ser ut, åtminstone på utsidan. Mer bilder och all information bjuds vi på vid den stora presentation som sägs äga rum om några veckor.

1 AV 3
Foto: BMW
2 AV 3
Foto: BMW
3 AV 3
Foto: BMW

Den München-baserade biltillverkaren ger oss några detaljer om i4, detaljer som är kända sedan tidigare. Men de tål att upprepas. BMW i4 ska erbjudas i olika modellutföranden där den mest uthålliga varianten ska kunna nå 59 mil per laddning, mätt enligt WLPT-körcykeln.
Effektmässigt handlar det om uppemot 530 hästkrafter (390 kW) och som bäst en accelerationstid på runt fyra sekunder. Vad BMW inte berättar men som vi vet sedan tidigare är att vassaste versionen har två elmotorer som driver vardera hjulaxel, vilket ger fyrhjulsdrift. Räkna med fler fyrhjulsdrivna varianter samt även bakhjulsdrivna.

https://youtu.be/Bsdlw0Lu6aA

En prestandaversion i form av i4 M kommer sannolikt att dyka upp så småningom. Lite är känt kring denna supervassa variant, men rent teoretiskt kan den erbjuda uppemot 816 hästkrafter (600 kW) då BMW:s nuvarande elektriska drivlina tillåter upp till 408 hästkrafter (300 kW) per hjulaxel.

Det senaste är att BMW i4 sätts i produktion under sensommaren 2021. Om denna tidsplan hålls betyder det att i4 är flera månader tidigare än vad som initialt planerades.