Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: BMW

BMW i5 smygvisas – lanseras i år

En ny generation BMW 5-serie lanseras i år, och för första gången kommer den även i helt eldrivet utförande och kallas då i5. Det här är första bilden på elbilen som även ska komma med kombikaross.

Om några månader, exakt när är ännu okänt, ska BMW lansera nästa generation 5-serie och nu har BMW släppt en första bild på bilen. Eftersom den står under ett skynke avslöjas mycket lite om utseendet, mer intressant är informationen som skickas med bilden.

Nästa generation 5-serie, G60, kommer att bryta mycket ny mark. Bensin- och dieselmotorer finns kvar i utbudet, men alla blir elektrifierade med 48-volts mildhybridsystem och M-versionen blir med mycket stor sannolikhet en laddhybrid precis som Mercedes-AMG:s senaste värstingmodeller. Det kommer också flera laddhybrider utan M-logga. Nya 5-serie blir också eldriven och byter då namn till i5 och det är den som står under skynket.

BMW i5 i vad vi tror är ett M60-utförande.BMW i5 i vad vi tror är ett M60-utförande.BMW i5 i vad vi tror är ett M60-utförande.
BMW i5 i vad vi tror är ett M60-utförande. Foto: Andreas Mau / CarPix

Nya 5-serie och i5 lanseras senare i år som modellår 2024 och under våren 2024 kommer i5 i kombiutförande, i5 Touring, och blir då en av hittills få eldrivna kombimodeller på marknaden.

BMW avslöjar också att M-avdelningen kommer att ta fram en helt eldriven M-bil baserad på nästa generation 5-serie. Att det blir så är ingen större överraskning, eldrivna i4 M50 var BMW M:s mest sålda modell globalt 2022.