Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW i8 Spyder visas i januari

Den taklösa Spyder-versionen av BMW:s supersuccé i8 kommer troligtvis att presenteras på teknikmässan CES i Las Vegas i januari.

Efter en oerhört lång lanseringskampanj presenterades BMW i8 under förra året, en bil som har visat sig vara en supersuccé för BMW då de fått öka produktionstakten för att möta efterfrågan.

Redan 2012 presenterades konceptversionen av i8 Spyder och då spekulerades det i att den skulle lanseras inom två år. Så har det dock inte blivit och senaste rapporten sade att produktionen skulle sparka igång under 2015. Så har det inte heller blivit.

Men nu verkar det i alla fall vara på gång då BMW:s Harald Krüger nyligen avslöjade att i8 Spyder kommer att presenteras inom kort, troligen kommer det att ske under teknikmässan CES som går av stapeln i januari nästa år.

Än så länge är uppgifterna om den kommande Spyder-versionen få, men högst troligt kommer den att ha i stort sett samma drivlina som i vanliga i8. Alltså en 1,5-liters trecylindrig turboladdad bensinmotor som levererar 231 hästkrafter och en elmotor som hjälper till med 131 hästar, en total effekt på 362 hästkrafter och elräckvidd på omkring 37 kilometer.

Än så länge är det oklart när modellen kommer att börja säljas, men troligtvis någon gång under slutet av nästa år. Pris blir aningen högre än vanliga i8 som kostar från 1 359 000 kronor.