Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hans Hedberg

BMW iX3 kan nu förhandsbokas i Sverige

Sedan i fredags kan svenska spekulanter reservera ett exemplar av den elektriska X3-varianten iX3. 15 000 kronor kostar det att förhandsboka.

BMW visade i april i år upp konceptbilen Concept iX3, en helelektrisk variant av X3. Då presenterades den som en elbil med en över 270 hästkrafter stark drivlina (femte generationens eDrive) som hämtar sin kraft ur ett batteripaket på över 70 kWh, och att modellen ska klara av över 40 mils körning enligt WLTP-körcykeln.

Trots att de tekniska specifikationerna ännu är diffusa, och trots att modellen inte har någon prislapp, går det nu att förhandsboka BMW iX3.

Som svensk spekulant swishar man 15 000 kronor till sin BMW-återförsäljare samt registrerar sig på BMW Sveriges webbplats. På så vis säkrar man, via först till kvarn-principen, sin plats i kön när produktionen sätter igång under 2020.

Endast en reservation per person får göras och hela reservationsbeloppet är fullt återbetalningsbart till dess att köpekontraktet är signerat. När köpekontraktet ska skrivas under kommer kunden att få all information och alla detaljer om produktionsmodellen.

– Intresset för BMW iX3 har varit stort på förhand, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är den första helelektriska bilen i den populära X-familjen. Det är därmed en BMW-modell som öppnar dörren till helt elektrifierad mobilitet för ett nytt segment och ett viktigt steg på vägen mot framtidens hållbara fordonsflotta, säger Emmanuel Bret, vd för BMW Sverige.

BMW Concept iX3 visades upp på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg den gångna helgen.