Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW lanserar iPerformance tillsammans med 740e

När BMW nu marknadsintroducerar nya 7-serie i hybridutförande passar man samtidigt på att sjösatta ett nytt varumärke – iPerformance. Här är BMW 740e iPerformance.

Nya BMW 7-serie i hybridutförande är redan presenterad, men det är först i år som 740e – som den heter i standardutförande (finns även 740Le och 740Le xDrive) – är redo att nå kunderna. Då passar BMW på att lansera ytterligare ett nytt varumärke som underordnas varumärket BMW. iPerformance heter det och ska ge BMW:s laddhybridversioner av standardmodellerna mer ”i-känsla”, det vill säga de är inga äkta i-bilar så som i3 och i8, men ”nästan”.

Det kan jämföras med BMWs introduktion av varumärket M Performance för några år sedan, ett smart drag av tyskarna för att locka till sig prestandaorienterade kunder som tycker att de renodlade M-bilarna är för mycket.

BMW 740e iPerformance har en tvålitersfyra och en elmotor som tillsammans levererar 326 hästkrafter och 500 newtonmeter. Elmotorn för sig står för 95 hästkrafter och 250 newtonmeter.

I 740e iPerformance-utförandet är modellen en så kallad supermiljöbil tack vare 0,21 liter bensin per mil vid blandad körning, något som betyder 49 gram koldioxid per kilometer.

740e iPerformance finns även med lång hjulbas samt med xDrive-fyrhjulsdrift. Med dessa två tillval blir den enligt europeiska körcykeln något törstigare, nämligen 0,23 liter per mil vilket är synonymt med 53 gram koldioxid per kilometer.

Från och med juli månad i år ska alla BMW:s laddhybrider (ej i8) få tillägget iPerformance. Med andra ord kommer laddhybridversionen av 3-serie, 330e, snart att heta 330e iPerformance. Detsamma gäller laddhybridversionerna av 2-serie och X5.

BMW 740e iPerformance visas upp inför publik på bilsalongen i Genève i början av mars.