Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW visar nytt i-koncept i Frankfurt

BMW ska satsa stort på eldrift fram till 2025 och en av pusselbitarna blir att lansera en elektrisk modell som hamnar mellan befintliga i3 och i8. Ett smakprov på hur en sådan bil skulle kunna se ut, i form av ett koncept, kommer att visas upp på Frankfurtmässan nästa vecka.

Det är dock ett tag kvar tills den färdiga modellen, som spås döpas till i5, lanseras. Enligt uppgift dröjer det ända fram till och med år 2021.

Hur som helst blir BMW i5, om vi antar att modellen kommer att heta det, en viktig byggsten i BMW:s satsning på bilar med eldrift.

BMW:s vd Harald Krüger sade i ett uttalande tidigare i veckan att BMW ska ha 25 elmodeller år 2025.

“År 2025 ska vi erbjuda 25 elektrifierade modeller - 12 av dem ska vara helt elektriska”, sa Krüger bland annat.

Kommande i5 ryktas bli en fyradörrars sedan med plats för fem vuxna, och med en räckvidd på mellan 50 och 70 mil.

BMW i5 kommer med generation fem av märkets egna batterisystem.

Vad det innebär vet vi inte så mycket om mer än att det handlar om helt nyutvecklade batterier och elmotorer.

BMW investerar just nu 200 miljoner euro i ett projekt att bygga en egen forsknings- och utvecklingsanläggning för just batterier.

Hur i5-konceptbilen kommer att se ut avslöjas först nästa vecka på Frankfurtmässan, men bilden ovan är en skärmdump från en promotion-video som tros visa den nya modellen.

i5 blir den fjärde, helt elektriska modellen som BMW visar på årets Frankfurtmässa. De övriga tre är Mini Electric Concept, en elektrisk version av suven X3, samt det självkörande konceptet kallat iNext som i sin tur bygger på konceptbilen Vision Next 100.