Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Canoo Inc.

Canoo presenterar eldriven pickup

Den nya amerikanska biltillverkaren visar upp sin tredje modell, en eldriven pickup för terrängen.

I slutet av 2019 visade Kalifornienbaserade Canoo upp sin första modell. Ett eldrivet minibussliknande fordon med fokus på minimalism och funktionalism inspirerad av tyska Bauhaus. Sedan dess har de även visat upp en transportbil som kallas MPDV, Multi Purpose Delivery Vehicle, och nu är det dags för den tredje modellen.
Modellen har ännu inget namn men bygger på liknande design som minibussen men med ett flak där bak. Designen påminner också en del om klassiska Volkswagen Typ 2 T2 men under skalet döljer sig avsevärt mycket modernare teknik än hos folkabussen.

1 AV 7
Foto: Canoo Inc.
2 AV 7
Foto: Canoo Inc.
3 AV 7
Foto: Canoo Inc.
4 AV 7
Foto: Canoo Inc.
5 AV 7
Foto: Canoo Inc.
6 AV 7
Foto: Canoo Inc.
7 AV 7
Foto: Canoo Inc.

Canoo pickup bygger på samma skateboardplattform som de två tidigare modellerna, en plattform som även kommer att nyttjas av Hyundai/Kia-koncernen. Den kan utrustas med en eller två elmotorer som betyder bakhjuls- eller fyrhjulsdrift, samt upp till omkring 600 hästkrafter och 745 newtonmeter i det senare fallet. Exakt vilken kapacitet batteriet har är än så länge okänt men Canoo utlovar en räckvidd på drygt 320 kilometer. Canoo pickup mäter 468 centimeter på längden, 198 på bredden och 192 på höjden, samt har en hjulbas på 285 centimeter. Något som betyder att pickup-versionen är något större än minibussen. Flaket har en storlek på 163x182x52 centimeter och kan förlängas att rymma 260 centimeter långa prylar.
För att ytterligare underlätta att använda modellen som arbetsfordon finns även förvarings- och arbetsytor fram och längs sidorna som fälls ut ur karossen. På flaket och i fronten finns även tillgång till eluttag.
För den som gillar att campa kommer det att finnas olika påbyggnader för detta som bland annat inbyggnad av flaket och takräcken med taktält.

1 AV 6
Foto: Canoo Inc.
2 AV 6
Foto: Canoo Inc.
3 AV 6
Foto: Canoo Inc.
4 AV 6
Foto: Canoo Inc.
5 AV 6
Foto: Canoo Inc.
6 AV 6
Foto: Canoo Inc.

Den förlängda hytten ha två platser fram och i den bakre delen ska kunden kunna välja hur det ska se ut. Antingen två till sittplatser eller något särskilt avsett för användningsområdet.
Medan minibussen ska lanseras i år kommer du kunna lägga en beställning på pickup-versionen från andra kvartalet i år och de första leveranserna är planerade att dra igång under början av 2023. Längre fram kommer Canoo även att presentera en sedan-liknande modell.