Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: gllin@bt.bonnier.se

Chefen avslöjar räckvidden och priset för Polestar 2

Polestars operativa chef, Jonathan Goodman, har avslöjat nya detaljer kring företagets andra modell, Polestar 2. Den eldrivna modellen kommer att bli en riktig utmanare till Teslas Model 3 med en räckvidd på 56 mil och priset börjar från 350 000 kronor.

I oktober i fjol presenterades Polestar sin första modell, Polestar 1. Volvos systermärke kommer även att under nästa år att presentera sin nästa modell och då är den Polestar 2 som kommer att få se dagens ljus.

Tidigare i år avslöjade Polestars vd, Thomas Ingenlath, för Roadshow by CNET att företagets andra modell kommer att baseras på CMA-plattformen. En plattform som har tagits fram av CEVT genom ett samarbete mellan Volvo och Geely. Plattformen utgör grunden till dagens XC40 och Lync & Co.

Då utelämnade Ingenlath alla uppgifter kring räckvidden för Polestar 2 som kommer att vara eldriven.

Vid en intervju med Autocar under Goodwood Festival of Speed avslöjade Polestars operativa chef, Jonathan Goodman, att deras nya bil kommer att bli en direkt konkurrent till Teslas Model 3.

Räckvidden ska enligt Goodman vara på 56 mil och priset kommer att landa på någonstans mellan 30 000 och 50 000 pund (350 000-580 000 kronor).

Målsättningen är att tillverka en bil som är attraktiv för alla kunder och inte bara en specifik målgrupp.

– Elbilar kommer vara lika attraktiva för unga chefer som de är för pensionärer. Det är en ny marknad och köpintentionerna kommer att variera. Så vi måste vara ett välkomnande varumärke som inte är nördigt, internt eller dömande, säger Jonathan Goodman.

För att lyckas med detta läggs stor vikt vid designen av modellen. Som enligt uppgift kommer att likna Volvos konceptbil 40.2.

– Den globala elbilsmarknaden var omkring fyra miljoner enheter 2017 men många anser att det kommer upp i 29 miljoner enheter år 2025. Elbilsägare kommer finnas överallt så det är ett misstag att tro att bara för att det rör sig om elbilar så ska de göras konstiga eller futuristiska. Andra märken kanske gör så, men om marknaden är på omkring 30 miljoner bilar inom sju år så handlar det inte om en nisch. Det handlar om mainstream-bilar. Så därför gäller det att designa en snygg bil – inte en med stora, blå blixtar på sidan, säger Goodman.