Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Chevrolet

Chevrolet Camaro ersätts med elbil

Klassiska muskelbilen Chevrolet Camaro tappar musk-delen och kvar blir bara en elbil.

General Motors, som nyligen har stämt Ford, har sagt att de ska lansera 30 nya elbilar fram till 2025. Tio år senare ska koncernen lansera enbart elbilar.
Det börjar bli en aning bråttom, även om GM var tidigt ut med en elbil i form av 1990-talets General Motors EV1. Lite mer nutida och aktuell är Chevrolet Bolt. Än mer aktuell är GMC Hummer som trots sitt namn är just elektrisk.

Nu rapporteras det om att flertalet GM-modeller från märken som Chevrolet, Cadillac och Buick kommer att nå vägs ände inom några få år, vissa av dem ersätts då med elbilar.
En av dessa modeller är Chevrolet Camaro, en ikon bland muskelbilar som gjorde comeback 2010.

Camaro uppges bli tvungen att kasta in handduken 2024 då den kommer att ersättas med en elektrisk prestandasedan. Om ersättande elbil får bära det respekterade modellnamnet Camaro återstår att se.

Många går förmodligen i taket av att läsa ovanstående, och om Ford fick många hårda tillmälen riktade mot sig när de tog klassiska Mustang-namnet och applicerade det på en elektrisk crossover-suv, då lär General Motors och Chevrolet få utstå något liknande, kanske till och med ännu hårdare. Men det ska tilläggas att om tre år – 2024 – kanske elbilar har blivit mer accepterade än i dag och dagens Camaros bortgång därför går under radarn. Vad tror du?