Chris Bangles nya skapelse till bilvärlden

Eldriven, skräddarsydd för storstaden och med flexibel interiör. Allt detta stämmer in på Chris Bangles nya bil. Plus galen form såklart.

Bilen här är en av de märkligaste att avtäckas under den pågående bilsalongen i Los Angeles. Bil och bil, förresten. Den kan lätt stuvas om inredningsmässigt för att ta formen som exempelvis ett kontor. Insteget underlättas via skjutdörren och takhöjden är väl tilltagen. Hela taket på bilen, som är byggd i aluminium, är täckt av solceller och bilens batteri kan laddas trådlöst.

Bilen heter REDS, Revolutionary Electric Dream Space, och är är skräddarsydd för de kinesiska storstäderna. En elmotor driver bilens bakhjul och topphastigheten är 75 mph (120,7 km/h) vilket är den maximalt tillåtna i Kina. Bilen ingår i ett projekt vid namn Redspace som startas av tillverkaren China Hi-Tech Group Corporation. Bilen är ett koncept men ska komma i produktion om ett par år.

Mer tekniska data finns inte i dagsläget men det mesta pratet kring REDS kretsar ändå kring formerna och skaparen av dessa, nämligen Chris Bangle. Ja, designern som låg bakom BMW:s djärva och omdiskuterade former under 1990- och 2000-talen. Bilar som 7-serie (E65), X3 (E83) och Z4 (E85) blev riktiga vattendelare, inte bara bland BMW-fantaster.

Nedan ser du en presentation av bilen. Blev du nyfiken på Chris Bangle kan du läsa mer här

 och där även se flera av hans verk.

https://youtu.be/Gt1gnuYjzYE