Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroën Mehari återupplivas som elbil

Citroën blåser nytt liv i det gamla modellnamnet Mehari och presenterar en ny elbil som blir det perfekta transportmedlet för strandraggare.

https://youtu.be/3xZm-i7nqGc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Citroën Mehari 1968-1988.

För en tid sedan meddelade Citroën att deras framtida bilar ska se ”udda ut”, bilar som kommer att sticka ut ur mängden. Mer som det var förr i tiden. De verkar införliva sitt snabbare än väntat då de nu presenterar en ny mycket udda bilmodell.

Citroën blåser liv i det gamla modellnamnet Mehari, en så kallad strandbil som lanserades i slutet av 1960-talet och baserades på 2CV.

Dagens version av den klassiska modellen har dock modernare doningar under karossen, nu är det elmotor som gäller. Motorn levererar 68 hästkrafter och ska klara av att driva bilen i hastigheter upp till 110 km/h, batteriet på 30 kWh ger E-Mehari en räckvidd på omkring 20 mil. När batteriet är slut ska det ta omkring åtta timmar att ladda fullt i ett 16A uttag, med 10A tar det tretton timmar.

Liksom sin föregångare är karossen tillverkad i plast och designen påminner starkt om den udda fågeln Cactus som lanserades under förra året. Interiören är till större delen även den tillverkad i plast då den måste vara vädertålig då bilen saknar både sidorutor och bakruta. Taket är tvådelat och avtagbart, det kan liknas vid ett så kallat targatak som bland annat supersportbilen Porsche 918 Spyder har.

Citroën E-Mehari kommer att lanseras till våren, men i nuläget är pris ännu ej fastställt.