Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Chevrolet

Corvette kan bli eldriven crossover

GM uppges göra som Ford, det vill säga ta namnet på en klassisk muskelbil och sätta det på en eldriven crossover. En eldriven Corvette-crossover kan börja säljas om fyra år.

Åsikterna om Ford Mustang Mach-E går isär. Vissa tycker att det är smart av Ford att använda det välkända Mustang-namnet på den nya elbilen, medan andra tycker att det är helgerån. Nu uppges General Motors vara på väg att göra samma sak med Corvette.

Amerikanska Bloomberg News hänvisar till källor inom GM som bekräftar att det arbetas på minst en eldriven Corvette-modell. Designers inom GM arbetar på flera olika varianter och den första väntas bli en suv eller crossover och kan vara redo för lansering år 2025.

Rykten om en breddning av Corvette-utbudet har florerat under många år och GM uppges ha tagit fram många olika koncept, men aldrig kommit till skott och lanserat något av dem. I och med åttonde generationen Corvette har man redan brutit mot en tradition då motorn flyttats bakåt och förvandlat Corvette till en mittmotorbil. Vissa var skeptiska, men försäljningen av Corvette ökade med 20 procent i fjol jämfört med året innan.