Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

CTEK ger sig in elbilsbranschen – köper Chargestorm

Svenska CTEK meddelar att de har köpt upp Norrköpings-företaget Chargestorm som utvecklar och tillverkar produkter och system för laddning av elektriska fordon.

Svenska fordonsbatteriteknikgiganten CTEK, med bas i Vikmanshyttan i Dalarna, har förvärvat Chargestorm AB i Norrköping. Det innebär att CTEK breddar sin portfölj från att erbjuda produkter främst inom skötsel och underhåll av fordonsbatterier till att även utveckla och tillverka produkter och tillhörande system för laddning av elfordon.

Chargestorm grundades 2009 och har vuxit snabbt i takt med att elbilarna på vägarna har blivit allt fler. Till dags datum har de tillverkat omkring 22 000 laddstationer vilket gör dem till största aktör i Skandinavien. Deras laddstationer som är spridda över hela Skandinavien används i snitt 4 000 gånger per dag och kunderna utgörs av allt från statliga organisationer och energiföretag till fastighetsägare och privata markägare.

– Förvärvet av Chargestorm AB och deras laddningsteknik för elfordon kommer att bredda vårt erbjudande ytterligare och hjälpa oss att gå in på en snabbt växande marknad. Våra nya kollegor från Chargestorm för med sig ytterligare expertis till oss, vilket gör att vi kommer kunna utveckla än mer avancerade laddningslösningar för elfordon. Vi vill bygga vidare på det vi redan har uppnått. Med vår kapacitet och våra starka samarbeten med fordonstillverkare kan vi leda utvecklingen, tillverkningen och distributionen av produkter och system för elfordon globalt, säger Jon Lind, vd för CTEK, som ser många synergier mellan företagen.

– Skandinavien är nu en av världens ledande marknader för elfordon, och då är det inte mer än rätt att två skandinaviska företag går ihop för att nå ut globalt med produkter för elfordon. Kombinationen av Chargestorms branschledande teknik och CTEK:s rykte som experter på batteriladdning världen över innebär att vi har möjligheten att flytta gränserna inom utveckling för att ge marknaden nya och innovativa produkter, säger Tomas Wolf, styrelseordförande i Chargestorm AB.

Hur stor köpeskilling det handlar om är okänt.