Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Seat

Cupra Leon på väg att släppas ut

Den 20 februari är det dags för Cupra Leon att ge sig till känna, men redan i dag får vi se nosen och vi får även höra att modellen är en laddhybrid.

I förra veckan fick vi se skisser på nya Skoda Octavia RS iV. I dag får vi se en se det spanska syskonet Cupra Leon titta fram under en halvt uppfälld garageport. Vad vi ser är ett väldigt hungrigt gap i form av rejäla luftinsläpp och arga ögon som utgörs av DRL-lysdiodslingor i strålkastarna.

Fronten ser ut att tillhöra en 400-hästarsbil, men riktigt så bra blir det inte. Cupras vd Wayne Griffiths avslöjar att vi under karossen hittar en laddhybrid-drivlina, det vill säga samma som i Octavia RS iV. Någon effektsiffra nämns inte men det är inte svårt att gissa på 245 hästkrafter i och med att Skoda gav oss den i förra veckan. Siffran är densamma som i nya Volkswagen Golf GTE, alltså nya generationens starkare laddhybridvariant (finns även en svagare med 204 hk), och en siffra som framställs genom att en 1,4-liters TSI-bensinmotor samarbetar med en elmotor.

LÄS MER: Cupra Formentor på besök i Sverige

Hela bilen kommer vi att få se den 20 februari, faktiskt kommer vi att få se två bilar den dagen – en gatversion och en banversion. Räkna med att sistnämnda har högre effektsiffra än den ovan nämnda.

– Leon Cupra är en verklig storsäljare – den senaste generationen har sålts i närmare 44 000 exemplar. Med nya Cupra Leon, kommer vi att stärka varumärket CUPRA, genom att ge denna betydelsefulla modell en ny identitet. Nya Cupra Leon är ”the king of leons”, säger Wayne Griffiths.