Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Ikonen har blivit eldriven och närmar sig Sverige
2 AV 2
Foto: Ford

"Cybertruck inget för riktiga arbetare"

Fords vd är inte allt för imponerad av den uppmärksammade eldrivna pickupen från Tesla. Han avfärdar den bara som en ”cool produkt”.

Teslas kommande eldrivna pickup med lika futuristiska former som modellnamn, Cybertruck, har skapat stort habegär världen över (även på vår redaktion). En som inte är lika imponerad är Fords vd Jim Farley. I en intervju på CNBC ratade han rent av bilen, skriver Autoblog.

– Verkligheten är att man i USA älskar en underdog - och vi är marknadsledande för eldrivna pickuper och skåpbilar, och vi känner målgruppen bättre än någon annan. Och om han (Teslas vd Elon Musk red. anm.) vill designa en Cybertruck för Silicon Valley-människor, bra, säger Jim Farley.

Cybertruck – pickup med nya grepp.Cybertruck – pickup med nya grepp.Cybertruck – pickup med nya grepp.
Cybertruck – pickup med nya grepp.

Silicon Valley söder om San Francisco är känd för forskning, utveckling och produktion inom högteknologi. Med andra ord inte den typiska platsen för en pickup.

Farley, som beskriver Cybertruck som ”en cool avancerad produkt parkerad framför ett hotell” fortsätter:

– Jag gör inte pickuper på det sättet. Jag gör dessa för riktiga människor som gör riktigt arbete, och det är en annan typ av bil.

Cybertruck har legat på agendan sedan 2012 och visades upp i november 2019. Några kundleveranser har ännu inte skett. Ford levererade förra året 13 000 eldrivna pickuper av typen Ford F-150 Lightning och har 200 000 beställningar på modellen. Vad vi tycker om den ser du i klippet ovan.

Elon Musk har tidigare hävdat att produktionsstarten av Cybertruck är mycket nära och att de första bilarna ska levereras under årets tredje kvartal.