Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

Cybertruck kan bli verklighet sent 2023

Efter flera förseningar har vi inte sett någon Tesla Cybertruck ännu. Först i slutet av nästa år väntas serieproduktionen komma i gång. 

Snart har det gått tre år sedan Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen krossade sidorutorna på Tesla Cybertruck när den avtäcktes vid företagets designstudio i Los Angeles. Då hette det att leveranserna skulle kunna påbörjas mot slutet av 2021. 

Så blev det inte och än så länge har vi inte sett röken av någon serietillverkad Cybertruck. Nu rapporterar Autoblog att tillverkningen kan komma i gång i slutet av 2023 och hänvisar till Reuters. Tillverkningen kommer att ske vid företagets anläggning i Austin, Texas och alldeles i dagarna levereras den 9 000-tons pressgjutningspress som ska användas för att tillverka strukturella komponenter till modellen. 

I oktober sade Teslas vd Elon Musk att tillverkningen kommer att starta i mitten av nästa år, vid en träff med finansanalytiker. Det skulle kunna vara så, att tillverkningen startar i liten skala först, för att sedan gradvis öka fram emot slutet av året. 

Ännu har vi inte fått se hur produktionsversionen av Cybertruck kommer att se ut, vad den kommer att kosta eller vilken typ och storlek på batteripaketet den kommer att ha.