Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: MG

Eldrivna MG5 kommer i vår – suven MG ZS uppdateras

Nu är det dags för MG:s helt eldrivna kombi MG5 att komma till Sverige och samtidigt uppdateras även populära suven MG ZS.

Under våren rapporterade vi om att MG har två nya modeller på gång för den europeiska marknaden, suven Marvel som vi redan har provkört och kombimodellen MG5. Den senare är en bil som under en tid har sålts i både Kina och Storbritannien men nu när den även kommer till resten av Europa får den en uppdatering.
Utöver nytt utseende har man även sett över drivlinan som har längre räckvidd. Tack vare ett batteripaket med kapacitet på 61,1 kWh ska den klara av upp till 400 kilometers räckvidd enligt WLTP. Längre fram ska även ett lite mindre batteri med 50,3 kWh komma och med det ska MG5 ha en räckvidd på upp till 320 kilometer. MG5 ska klara snabbladdning men MG berättar inte hur hög effekt den kan ta emot, den är även utrustad med en ombordladdare, AC, som klarar 11 kW. Drivning sker på framhjulen med hjälp av en elmotor på 115 kW, 156 hästkrafter.

I bagageutrymmet lastar MG5 från 470 liter upp till 1 367 om baksätet fälls, en manöver som tyvärr inte betyder att bagagerumsgolvet blir plant.
Till Sverige kommer MG5 under första kvartalet 2022 och än så länge finns inget svenskt pris men MG säger att den kommer att starta på under 30 000 euro, cirka 305 000 kronor.

1 AV 5
Foto: MG
2 AV 5
Foto: MG
3 AV 5
Foto: MG
4 AV 5
Foto: MG
5 AV 5
Foto: MG

Under sommaren 2021 kom suven MG ZS att bli riktigt populär och för att ge den lite ny skjuts har MG gett den en uppdatering där det mest tydliga exteriört är nya strålkastare och en grill som nu är helt ingetäppt som den hos bland annat Kia e-Niro.
Utöver detta har den också fått större batteri med 72 kWh, tidigare 44,5 kWh, som ska räcka till 440 kilometers körning, en avsevärd förbättring mot tidigare 260 kilometer. Samtidigt får ZS även ett modernare infotainmentsystem som delas med både Marvel och MG5, som bland annat fungerar med Apple Carplay och tillåter dig sköta vissa funktioner via en app. Priser för uppdaterade MG ZS är ännu inte klara men kommer att offentliggöras senare i oktober.

1 AV 3
Foto: MG
2 AV 3
Foto: MG
3 AV 3
Foto: MG