Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Då täcks Polestar 3 av

Polestars tredje modell täcks av före sin sin syskonbil från Volvo och lanseras med fyrhjulsdrift och luftfjädring som standard.

Polestars tredje modell, logiskt och lite torrt döpt till 3, ska få officiell debut den 12 oktober klockan 19.00. En premiär som sker i Köpenhamn men som även kan följas live på internet.

Men pressmeddelandet följer en försmak på den eldrivna bilen: en bild på suven bakifrån. Den avslöjar inget nytt, vi vet redan hur bilen ser ut. I juni släpptes den första bilden på Polestar 3 omaskerad och månaden efter kom mer information: att orderböckerna ska öppnas i samband med premiären i oktober samt att priset startar på cirka 800 000 kronor.

Tidigare bilder på eldrivna Polestar 3.Tidigare bilder på eldrivna Polestar 3.Tidigare bilder på eldrivna Polestar 3.
Tidigare bilder på eldrivna Polestar 3. Foto: Polestar

Noterbart är att Polestar 3 får premiär en månad före syskonbilen från Volvo: EX90, arvtagaren till dagens XC90. Båda bilarna, samt Lotus Eletre, bygger på den nya plattformen SPA2.

Med datumet och bilden följer även en del information om vad vi kommer att få se. Vid lanseringen kommer Polestar 3 bara med dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift som prioriterar drivning på det bakre hjulparet. Adaptiv luftfjädring kommer som standard och ett Performance-paket finns som tillval vilket ger bilen en motoreffekt på 517 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 910 newtonmeter.

Polestar 3 kommer att tillverkas i Charleston, South Carolina, USA, tillsammans med Volvo EX90. Polestar har tidigare sagt att man siktar på att sälja 24 000 Polestar 3 under 2023 och 67 000 under 2024.