Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Dacia Spring – tre snabba från provkörningen

Först i höst rullar Dacia Spring, elbilen med väldigt låg prislapp, ut på vägarna, men redan nu är vi och kör modellen. Här ger vi dig en första inblick i hur den upplevs.

Hej Peter, du är och kör Dacia Spring, vad är ditt första intryck?
– Våren må kännas långt borta här i Köpenhamn men bilen Dacia Spring är i alla fall här! Detta ska bli Europas billigaste elbil och den känns verkligen billig, men samtidigt rakt fram. Som en billig gammal småbil, men med eldrift. Framtid möter dåtid.

Är det något som irriterar?
– Ratten går inte att justera, komforten är skral och snabbladdningen, som kostar extra, är blott på 30 kW.

Justerbar ratt ingår inte i billig elbil. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

MISSA INTE: Så mycket kostar Dacia Spring 

Tror du att den kommer gå hem i Sverige?
– Beror på, Dacia kan inte nämna några svenska priser ännu, eller om den ens kommer hit. Men det är nog mer än bara en prisfråga. Dagens elbilsköpare vill ofta ha mer än bara en grön bil. Är man beredd att kliva tillbaka tio år i utförande och känsla så är den högintressant.

Efter tops i näsan befinner sig Peter i den danska huvudstaden för provkörning av Dacia Spring. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

En betydligt större inblick i hur Dacia Spring upplevs får du om du läser hela provkörningen av Dacia Spring som kommer i Teknikens Värld nummer 12/2021, men förstås också här på webben om du är Premium-prenumerant.