Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: R. Parsons Photography / Volta Trucks & DB Schenker

DB Schenker beställer 1 500 lastbilar från svenska Volta Trucks

Volta Trucks går från klarhet till klarhet. Nu meddelas ett samarbete med tyska logistikföretaget DB Schenker som bland annat innehåller leverans av nästan 1 500 elektriska lastbilar.

Tidigare i höstas berättade vi om att svenska ellastbilstillverkaren Volta Trucks har sålt 2 500 lastbilar för produktion nästa år. Nu har företaget fått in ännu en stororder, nämligen 1 470 lastbilar som ska levereras till tyska DB Schenker, ett företag som Volta Trucks samtidigt inleder ett ”intensivt” partnerskap med. Ordern är så pass stor att den är den största av sitt slag i Europa.

För ett par veckor sedan kunde du här på teknikensvarld.se läsa om att Volta Trucks inlett produktionen av de första prototyplastbilarna. Dessa prototyper ska DB Schenker köra i sin verksamhet under våren och sommaren 2022 för att samla in kunskap som kan användas inför den storskaliga serieproduktionen.

Vi har många utmaningar att övervinna på vägen mot koldioxidneutralitet. Det storskaliga partnerskapet med Volta Trucks tillåter oss att avsevärt öka takten i elektrifieringen av vår flotta och investera i grönare transportlösningar, för att återigen föra oss närmare vårt mål om koldioxidneutral logistik, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter hos DB Schenker.

1 AV 2
Foto: Volta Trucks
2 AV 2
Foto: Volta Trucks

Jag är glad över att välkomna DB Schenker som kund hos Volta Trucks. Att arbeta med DB Schenker med Europas största helelektriska lastbilsorder visar det förtroende som stora fraktdistributörer har för vår förmåga att leverera ett nollutsläppsfordon i världsklass i tid och till högsta möjliga kvalitet, säger Volta Trucks vd Essa Al-Saleh.

Volta Trucks elektriska lastbilar ska tillverkas i Magna Steyrs fabrik i Österrike, en anläggning som tidigare var en del av lastbilstillverkaren MAN.