Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DeLorean

DeLorean ska göra en liten serie av Alpha2

Det tidigare väldigt avsomnade men legendariska bilmärket DeLorean har kommit tillbaka starkt de senaste åren och i somras lanserades Alpha5 som ska byggas i endast 88 exemplar. Nu ska de också göra verklighet av ett annat koncept kallat Alpha2.

Jag tror de flesta minns filmerna Tillbaka till framtiden med Marty McFly, spelad av Michael J Fox, och hans vän uppfinnaren Dr. Emmett Brown, spelad av Christopher Loyd. Samme uppfinnare byggde en tidsmaskin av en DMC-12 och resten är, som man säger, historia.

I dag är DeLorean något annat, i somras lanserade de sin elbil Alpha5 som ska byggas i 88 exemplar. Den första nya modellen på 40 år. Originalet DMC-12 designades av ingen mindre än Giorgetto Giugiaro och samma sak skedde med Alpha5. Men DeLorean har fler saker på gång i sin pipeline, det har talats om bland annat en suv, en eldriven sedan och en coupé med V8.

Åter till Alpha2 konceptet som vi ser på bilderna här nedan. Än en gång har DeLorean vänt sig till Italdesign Giugiaro för att ta fram designen på bilen. Alpha2 bygger på ett projekt som DeLorean kallade DMC-24 men som aldrig kom längre än till en fullstor trämodell hos Italdesign i Turin då pengarna dessvärre tog slut.

1 AV 4
Foto: DeLorean
2 AV 4
Foto: DeLorean
3 AV 4
Foto: DeLorean
4 AV 4
Foto: DeLorean

– Du skulle bli överraskad, vi har haft så många förfrågningar om att bygga Alpha2 så vi kommer troligtvis bygga en liten serie, har Joost de Vries berättat för Topgear.

Alpha2-konceptet lanserades i slutet på juli med former som tar en tillbaka i tiden, det ryktades om att den skulle vara V8-bestyckad, men mer än så vet vi inte.

– Det är en ren omtolkning. Vi begav oss till Italdesign med varje konceptbil från det decenniet (90-talet), all popkultur, gammal konst och alla detaljer runt omkring, berättar Joost de Vries vidare för Topgear.

Det går inte att ta miste på när man tittar på bilderna, de ser nästan målade ut och de ser ut att höra hemma från den tiden, fast med en modern touch så klart. Känslan är definitivt där. Eller vad säger ni?