Dendrobium – eldriven supersportbil från Singapore

Singapore är inte direkt mest känt för sin bilindustri. Ska Dendrobium ändra på det? Den eldriva sportbilen visas upp som koncept i Genève.

Att tala om en revolution, som tillverkaren Vanda Electrics själva gör, är kanske att gå till överdrift men nu kommer i alla fall Singapores först eldrivna supersportbil. Till sin hjälp har man Williams Advanced Engineering som ska bidra med teknik och utveckling. Mycket mer får vi inte veta än när det kommer till den tekniska biten.

Bilen ska i alla fall ha en finurlig konstruktion som öppnar tak och dörrar samtidigt vid insteg. Inredningen ska tas fram i samarbete med Bridge of Weir Leather Company och ska bland annat omfatta detaljer i kolfiber-läder. Den skotska firman är inga dunungar inom området, man försåg redan modellen DeLorean DMC-12 med läder.

Gnager den där tillverkaren i ditt huvud? Helt rätt. Vi på Teknikens Värld har tidigare skrivit om företagets tvåhjuling Motochimp med eldrift. Vanda Electrics har redan en fyrhjuling i sortimentet i form av transportfordonet Ant Truck.