Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Detaljbilder på Porsche Taycan

Från skisser till riktiga bilder. Nu släpper Porsche sådana på en strajpad Taycan med slagord om dess själ. I och med det får vi se lite mer av Porsches första eldrivna bil som debuterar i höst.  

Nyligen kunde vi visa skisser på Taycan, Porsches första elbil. Skisser som skickats ut till de som förbeställt bilen som vi inte kommer att få se i sin helhet förrän under höstens bilsalong i Frankfurt.

Nu har emellertid Porsche i ett led bygga upp stämningen inför premiären släppt två omgångar av riktiga fotografier på Taycan. Dock bara på delar av bilen och med en tillfällig dekalering samt med ett slagord som lyder ”Camouflage can hide the body, but it can’t hide the soul”, direktöversatt ”Kamouflage kan dölja kroppen, men kan inte dölja själen”.

Foto: Porsche

Det vi ser understryker det spår vi har varit inne på tidigare. Konceptformerna från 2015 års Mission E har delvis tagit steget tillbaka och det som växer fram är en bil som passar väl in bredvid tillverkarens övriga modeller.

Vi ser en front med drag från 718-bilarna Cayman och Boxster och en bak med ljus/reflexram som löper sida till sida, helt enligt senaste trend från Porsche. Överlag märks en hållning som för tankarna till Panamera även om Taycan är mindre. Trots det kommer den på sikt att erbjudas i Sport Turismo-utförande - detta vet vi då vår spionfotograf fångat en ”Taycan-kombi” på test i norra Sverige.

Foto: Porsche

På en av bilderna ser vi också att Taycan kommer att ha en vinge som fälls ut ur karossen.