Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DS 9 officiell – en sedan byggd i Kina

Suv efter suv efter suv. Men så kommer det plötsligt en – sedan. DS presenterar nya DS 9, en premiumsedan med extra mycket utrymme i baksätet. Drivlinan blir förstås elektrifierad.

Peugeot har redan börjat sälja sin nya 508 och därmed är det fritt fram för övriga i PSA-koncernen att visa sina stora modeller. DS är tvåa på bollen och bygger en stor sedan på PSA-plattformen FMP2.

Det blir samma laddhybriddrivlina som visats i 508 och 3008. DS 9 får det lite mindre batteriet, samma som i 508, på 11,9 kWh vilket ska räcka för att köra bilen bara på el i fyra till fem mil. Total uteffekt från hybriddrivlinan är 225 hästkrafter.

Foto: DS

Lite senare kompletteras DS 9 med drivlina på 250 hästkrafter och lite längre räckvidd samt en fyrhjulsdriven version på 360 hästkrafter. På vissa marknader ska DS 9 också säljas utan elektrifiering med den svagare bensinmotorn.

LÄS MER: Provkörning av DS 7 Crossback Puretech 300 4×4 E-Tense

DS satsar framför allt på komfort och i DS 9 handlar det om extra mycket utrymme i baksätet. Bilen är 4,93 meter lång och med lång hjulbas betyder det extra mycket benutrymme i baksätet. Alla säten bak får värme, kyla och massage.

Vi känner igen flera designdetaljer från DS-bilarna DS 7 Crossback och DS 3 Crossback. Bland annat då prismorna i inredningen, grillen och de lite speciella DS Wings.

Foto: DS

För att se till att alla åker så bekvämt som möjligt får DS 9 Active Scan Suspension som scannar av vägen och omgivningen och snabbt anpassar stötdämpningen efter underlaget. DS satsar också på laminerade glas som ska stänga ute ljud och en exklusiv ljudanläggning från Focal för rätt ljudupplevelse inne i bilen.

LÄS MER: PSA flyttar fokus från pekskärmen till mobilen

DS 9 ska byggas i Kina och med tanke på det extra stora baksätet och komforten blir Kina den viktigaste marknaden för den nya sedanen.