DS elektrifieras 2025

Full fart i Formel E men något elektriskt finns inte i bilhallen hos DS förrän 2019. Sex år senare ska hela utbudet  vara elektrifierat.

DS ansluter till de biltillverkare som bestämt ett år för elektrifiering av sin bilflora. I dag saknar tillverkaren, som ingår i PSA-koncernen, eldrift i sortimentet vilket kan tyckas märkligt då man är en av pionjärerna inom Formel E - den helt elektriska motorsportserien.

Första modell ut med eldrift blir, som vi tidigare berättat, D7 Crossback. Den 300 hästkrafter starka hybridversionen E-tense 4x4 börjar levereras hösten 2019 och inom ett par veckor ska DS presentera sin först helt eldrivna modell – en bil som senare ska visas uppunder höstens bilsalong i Paris. Till 2025 ska DS bara leverera bilar med eldrift – alltså helt eldrivna bilar och hybrider.

Foto: DS Virgin Racing

– Våran ambition är tydlig: Vi ska vara bland de marknadsledande när det kommer till eldrivna fordon, säger märkets vd Yves Bonnefont.

PSA-koncernens vd Carlos Tavares har dock inte varit lika övertygad om skiftet till eldrift. I intervjuer har han varit oroad över den snabba utvecklingen som gör att man kan missa bitar som senare kan slå tillbaka, inte bara på fordonsindustrin utan hela samhället.