Foto: Carpix

Elbilen BMW i4 fångad på bild

BMW:s första helt eldrivna bil i större format är på gång. Kommande i4 är konkurrenten till bland annat Tesla Model 3.

Till skillnad från den tidigare elbilen i3 och hybriden i8 ser BMW ut att ha valt en annan designlinje med kommande i4. En mer konventionell sådan. I4 ser ut att bli mycket lik 4-serie Gran Coupé och den kommer troligen att tillverkas jämsides med denna.

Foto: Carpix

I4 bygger på BMW:s nya skalbara CLAR-plattform avsedd att passa till såväl bensin-, diesel, eldrivna eller plug-in hybrider.

Även om likheterna med 4-serie ser ut att bli många kan vi förvänta oss att fronten kommer att skilja sig en del då en elbil inte behöver lika stora luftintag i fronten. Det betyder att vi kommer att få se en annan tolkning av den klassiska njurgrillen.

LÄS MER: BMW:s elbilar ska få mer normal design

Interiören ser ut att i princip bli exakt likadan som hos övriga BMW-modeller som bland annat nya 3-serie (läs vår provkörning här) där instrumenteringen domineras av två stora skärmar.

Foto: Carpix

Det ser ut som att i4 kommer att få en något högre markfrigång än 4-serie Gran Coupé, kanske för att flörta med Crossover-segmentet. Bland dess huvudkonkurrenter finns bland annat Tesla Model 3 och Model S, både sett till dess storlek men även gällande räckvidd.

Det ryktas om att i4 ska klara av en räckvidd om cirka 600 kilometer. Troligtvis kommer BMW likt Tesla att erbjuda kunderna att välja mellan en eller två elmotorer som betyder antingen bak- eller fyrhjulsdrift.