Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Robin Törnros / Teknikens Värld

Eldriven bil från BMW M – nu bekräftat

Att BMW har haft en eldriven M-bil på gång har varit känt ett tag men nu är det bekräftat av chefen för BMW M. Kommer i sommar.

Under 2018 meddelade BMW M att alla deras bilar i framtiden kommer att vara elektrifierade och för mindre än ett år sedan visades eldrivna BMW Concept i4 upp för första gången. En bil som ska börja tillverkas i år men som inte blivit officiell ännu. Nu meddelar Markus Falsch, chef för BMW M, att de kommer att presentera sin första helt eldrivna prestandabil i år.
Troligen kommer den att baseras på produktionsversionen av Concept i4 och borde då rimligen få beteckningen i4 M. Den kommande prestandaversionen har även fångats på bild av vår spionfotograf. Huruvida den lanseras före eller efter produktionsversionen av vanliga BMW i4 är ännu oklart.

Men vi kan rikta in oss på att BMW M kommer att visa någonting helt nytt och eldrivet vid månadsskiftet juni/juli. Något som avslöjas i en av reklamfilmerna för BMW M där 26 2021 ses skymta förbi skrivet på en dekal monterad på specialbygget BMW M3 Pickup som först visades 2011. Något som högst troligen betyder vecka 26 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=r83bmub8W-s&ab_channel=BMWM