Eldriven Porsche Macan börjar tillverkas 2022

En ny generation Porsche Macan är på ingång. Den kommer att bli helt eldriven och den kan komma att börja tillverkas redan år 2022.

Macan är inte bara en av Porsches absoluta bästsäljare, den är också äldst i modellutbudet. Även om modellen fick en rejäl uppdatering 2019 så har den i grunden varit oförändrad sedan lanseringen 2016. Men inom kort kommer det att börja hända saker. 

Porsches utvecklingschef Michael Steiner avslöjar för Automobilwoche att nästa generation Macan ska byggas på en helt ny plattform som utvecklas tillsammans med Audi och att produktionen kommer att börja mot slutet av år 2022. Det kan låta som en bra bit in i framtiden, men om man tänker på hur lanseringsprocessen brukar se ut så kommer vi förmodligen att börja se nyheter om nya Macan relativt snart.

LÄS MER: Provkörning av Porsche Taycan Turbo S

Hur den eldrivna Macan kommer att se ut eller fungera är förstås för tidigt att säga, men vi kan nog räkna med att den kommer i samma utföranden som Taycan, det vill säga 4S, Turbo och Turbo S där den sistnämnda får ett effektuttag runt 700 hästkrafter.

Vi har tidigare rapporterat att gamla Macan troligtvis kommer att fortsätta hänga kvar ett tag, sida vid sida med efterträdaren. Men bara fram till 2024, därefter är det bara eldrift som gäller för Macan.