Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Alpha Motor Corporation

Eldrivna Alpha Wolf nu närmare verklighet

Alpha Motor Corporation visar för första gången upp en fungerande prototyp av pickupen Wolf. Kanske kan projektet ändå bli verklighet.

Det var under 2020 som startupen Alpha Motor Corporation visade upp sin första konceptbil Ace. Då endast en rendering av en eldriven liten coupémodell. Några månader senare dök det upp två till modeller. Jax och pickupen Wolf, även de endast renderingar.
Sedan dess har de matat på med en lång rad retroinspirerade modeller, inte mindre än 10-15 olika modeller och versioner finns på företagets hemsida. Men än så länge ligger de flesta troligen långt ifrån att bli verklighet. Eventuellt bortsett från den helt eldrivna pickupen Wolf.

1 AV 5
Foto: Alpha Motor Corporation
2 AV 5
Foto: Alpha Motor Corporation
3 AV 5
Foto: Alpha Motor Corporation
4 AV 5
Foto: Alpha Motor Corporation
5 AV 5
Foto: Alpha Motor Corporation

Nu har företaget släppt en video som visar en prototyp av Wolf som verkar ta sig fram för egen maskin. Därmed har man nått ett av sina uttalade mål för 2023.
I videon får vi veta att Wolf kommer att få litiumjonbatterier med kapacitet på mellan 65-85 kWh. Räckvidd på upp till 44 mil, klara 0-96 km/h på 5,8 sekunder och ha en toppfart på 201 km/h.
Bilen vi ser i videon verkar vara en bakhjulsdriven version, men det ska även komma en fyrhjulsdriven med två elmotorer. Basversionen ska ha en elmotor som levererar 288 hästkrafter, 212 kW, och Wolf ska ha en maximal dragvikt på drygt 1 360 kg.
Storleksmässigt mäter Alpha Wolf in på 483 centimeter på längden, 190 på bredden och 177 på höjden. Hjulbasen är 278 centimeter.

Alpha Wolf är ett rambygge och batterierna verkar bli placerade både under kupégolvet och lastgolvet, troligtvis beroende på vilken batterikapacitet man bestämmer sig för.
Om eller när Alpha Wolf kan tänkas sättas i produktion är fortfarande oklart. Enligt Alpha ska produktionen ske i USA.

https://youtu.be/rWfTmDaRGow?t=50