Foto: Opel Automobile GmbH

Eldrivna Opel Corsa blir prestandabil

Eldrift ska inte bara vara ett miljöval utan även ett val för den som vill ha roligt bakom ratten. Opel Corsa kommer i höst och ska även finnas i ett sportigt eldrivet utförande.

En helt ny Corsa presenteras i höst, en bil som kommer bygga på CMP-plattformen precis som koncernsyskonet Peugeot 208 som blev officiell förra månaden. Klart är att 208 kommer med eldrift redan vid lanseringen 2019 och sedan länge har vi vetat att även nästa Corsa kommer som elbil – men det slutar inte riktigt där.

Opels vd Michael Lohscheller har för brittiska AutoExpress berättat att tvillingbilen Vauxhall Corsa även kommer i en eldriven prestandaversion. Vi kommer med största sannolikhet även att få se en sådan med Opel-emblem och eventuellt då i kombination ett suffix av typen GSI eller OPC.

LÄS MER: Provkörning av Opel Corsa OPC

Med den versionen av modellen vill man visa att eldrift inte bara är miljövänligt utan även roligt och lyfta elektrifiering till en ny nivå när det gäller sportighet. Den emotionella relationen till eldrift är viktig, menar Michael Lohscheller, och modellen ligger inte långt fram i tiden.

Det hela kommer ändå inte som en chock. Peugeots vd Jean-Pierre Imparato gjorde långt innan presentationen av Peugeot 208 klart att prestandaversionen 208 GTI ska komma som eldriven. ”Jag vill inte att framtiden ska vara tråkig”, som han uttryckte det vid tillfället.

Vi har tidigare berättat Opel Corsa kommer med en hel del teknik som normalt förknippas med större bilar. Teknik som delvis blivit avslöjad via presentationen av Peugeot 208.

Bilden ovan visar fälgen på Opel GT X Experimental