Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elektrifierad Renault 5 firar 50-årsjubileet

För att fira 50-årsjubileet av den klassiska storsäljaren Renault 5 har fransmännen tagit fram en annorlunda konceptbil. Att bensinmotorn har bytts mot en elmotor är den minst häpnadsväckande detaljen.

Konceptbilen Renault 5 Prototype var en förhandstitt på en ny, billig elbil från Renault. Om den nya bilen verkligen kommer att heta som originalet från 1970-talet återstår att se, men redan nu skakar Renault lite nytt liv i sin klassiska småbil. För att fira 50-årsjubileet av Renault 5 har de tillsammans med den franske designern Pierre Gonalons tagit fram konceptbilen Renault 5 Diamant.

LÄS MER: Renault 5 firar 50 år 

Konceptbilen har som synes siluetten från originalet som byggdes i hela fem miljoner exemplar mellan 1972 och 1984, men därutöver är allt nytt.

Tesla har en halv ratt, men kommer Renault sätta en ny trend med sin kringelratt?Tesla har en halv ratt, men kommer Renault sätta en ny trend med sin kringelratt?Tesla har en halv ratt, men kommer Renault sätta en ny trend med sin kringelratt?
Utanpåliggande strålkastarjuveler ingår i standardutrustningen.Utanpåliggande strålkastarjuveler ingår i standardutrustningen.Utanpåliggande strålkastarjuveler ingår i standardutrustningen.
1 AV 2
Tesla har en halv ratt, men kommer Renault sätta en ny trend med sin kringelratt?
Foto: Renault
2 AV 2
Utanpåliggande strålkastarjuveler ingår i standardutrustningen.
Foto: Renault

Namnet på konceptbilen förklaras av de utstickande strålkastarna som ska se ut som små diamanter. Dörrhandtagen, backspeglarna och växelspaken har en mässingsfinish och kulören är en blandning av guld och rosa med en matt klarlack. Man låser och låser upp bilen med fingeravtrycksläsare och där inne i den lilla kupén är det avskalat. Blicken dras förstås till ratten som är gjord av kolfiber med en marmorliknande yta och om man rattar vilt lär man behöva passa sig så att man inte trasslar ihop händerna. Framför ratten finns tre digitala mätarklockor som visar hastighet, batteristatus och tid. Navigation kan man bara få genom att stoppa sin mobiltelefon i hållaren mitt på instrumentpanelen.

Renault 5 Diamant kommer förstås inte att säljas, men det enda exemplar som är byggt ska auktioneras till förmån för välgörenhet.