Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elektrisk suv från Subaru och Toyota visas nästa år

Eldriven och med fyrhjulsdrift samt solid-state-batterier. Subarus och Toyotas suv i C-segmentet ska visas upp under de olympiska spelen i Tokyo nästa år.

Förra veckan kunde vi presentera Toyotas elbils-strategi och i den noterade vi ett samarbete med Subaru, nu har vi mer information på den fronten.

Till de olympiska spelen i Tokyo nästa år ska Subaru presentera en fyrhjulsdriven elsuv i C-segmentet. Bilen ska bygga på en vidareutveckling av Subaru Global Platform som bland annat modellerna Impreza och XV baseras på. Plattformen har haft säkerhet i fokus och har även konstruerats för att kunna ta del av framtida elektrifierade drivlinor.

Toyotas kommande elbils-palett. Foto: Toyota

Den utvecklade plattformen presenteras som e-TNGA – alltså samma som Toyotas dito för sina kommande bilmodeller. Bilen kommer att säljas både som både Subaru och Toyota. Inte så ögonbrynshöjande som de låter då tillverkarna tidigare har samarbetet med sportbilen Subaru BRZ/Toyota GT86.

Den eldrivna suven utvecklas av ett joint-venture-företag där Toyota, Subaru, BYD och Panasonic ingår, de sist nämnda står för batterierna som med sin solid-state-teknik ska erbjuda förbättringar när det kommer till såväl laddningstid, kapacitet som värmetålighet jämfört med litiumjonbatterier.

Solid-state-batterier ska överträffa litiumjonbatterier.

Vi har tidigare skrivit om att man i Japan hårdsatsar på batteritypen och staten har skjutit till motsvarande 124 miljoner kronor i ett projekt kallat Libtec där bland annat Toyota, Nissan, Honda, Panasonic och Yuasa ingår.