Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Elektriska Infiniti QX kommer till Detroit

Eldrift, ny form och japanskt DNA är Infinitis hörnstolpar för framtida modeller. Suv-konceptet QX visar vägen och kommer till salongen i Detroit.

Under den kommande Detroitsalongen ska Infiniti presentera suvkonceptet QX – en föraning om märkets framtid när det kommer till design och eldrift. Under samma salong förra året visade man upp konceptet Q och gjorde då klart att man skulle ha sin första helt eldrivna bilmodell klar till 2021 och från det året inte heller tillverka bilar med enbart förbränningsmotorer.

Redan i december 2018 fick vi se en bild på QX, dock utan vare sig namn eller information. I ärlighetens namn är det bara just namnet och en bättre bild vi får tillgång till i och med det nya pressmeddelandet.

Första bilden på QX från december 2018.

Infinitis kommande elbilar ska i alla fall ha hög prestanda, bygga på en ny plattform som ska frigöra stora ytor invändigt samt ha japansk DNA. Interiören hos QX ska exempelvis vara ”handgjord med traditionell teknik och med material inspirerade av japansk sensualitet”. Tekniken inne kupén ska vara skapad efter japansk välkomnande omotenashi-princip.

QX känns snäppet närmare produktion än förra årets Q-koncept och med tanke på rådande dominans av suv-modeller kan detta mycket väl vara en försmak på den bil som ska stå klar om två år.

Konceptet QX täcks av den 14 januari.