Elextra är ännu en hypersnabb elbil

Snabba elbilar poppar upp som svampar ur jorden, om man får tro antalet pressmeddelanden. Men långt ifrån alla når verkligheten. Vi hoppas på större framgång för Elextra som visar upp en linjeskön och supersnabb elbil.

Har du hört den förut? En ny elbil ska göra 0-100 km/h på en tid snabbare än Teslas snabbaste modell. Vi har tappat räkningen över hur många artiklar vi skrivit i den genren och nu har vi skrivit ännu en.

Denna gång handlar det om en ny elbilstillverkare vid namn Elextra som ska visa upp en fyrsitsig fyrdörrarsmodell vars former ska påminna om linjerna hos vackra italienska supersportbilar. Bilen ska dessutom vara paketerad med det senaste i teknikväg och så klart vara väldigt snabb. Enligt skaparens egen utsago ska 0-100 km/h gå på under 2,3 sekunder. Med andra ord snabbare än världens just nu snabbaste personbil – Tesla Model S P100D som nyligen klockades för 2,28 sekunder vid sprinten från noll till 97 km/h (0-60 mph).

Det kanske mest intressanta vid sidan om tekniken är personerna bakom Elextra. En dansk entreprenör vid namn Poul Sohl  och schweiziska designern Robert Palm. Sistnämnda är en person vi skrivit om flertalet gånger tidigare, inte minst eftersom han har skapat vackra Lyonheart K.

Elextras första modell, som är fyrhjulsdriven, ska byggas i maximalt 100 exemplar och själva produktionen är tänkt att äga rum i närheten av Stuttgart där en av världens bästa lågvolymstillverkare sägs vara placerad.

Vi hoppas på ett varmt mottagande för bilen när den väl visas inför publik och att Elextra inte blir ännu ett projekt som aldrig börjar rulla.