Foto: Swindon Powertrain

Elmotor-kit till klassisk Mini nu till salu

Brittiska Swindon Powertrain börjar sälja kit för att konvertera din klassiska Mini till eldrift.

Under våren 2019 lanserade det brittiska företaget Swindon Powertrain en helt eldriven version av den klassiska hundkojan. Med en elmotor på 107 hästkrafter och batteri med kapacitet på 24 kWh klarar den upp till 20 mils körning. Men en stor nackdel med den så kallade Swind E Classic Mini är prislappen som ligger på cirka 900 000 kronor.

Nu har företaget lanserat ett elkonverteringskit vilket gör det möjligt att bygga en egen version av Swind E Classic Mini till ett lägre pris. Till en kostnad av 8 850 pund, cirka 100 000 kronor, får du en elmotor monterad i en underram som passar direkt i originalfästena i Mini. Dessutom finns växellåda och drivaxlar monterade så det ska i princip vara att bara skruva fast delarna utan modifikation.
Nu låter det kanske som att det är rena fyndpriset jämfört med bilen som lanserades förra året, och tyvärr är det lite för bra för att vara sant.

Foto: Will Broadhead/Swindon Powertrain

I paketet ingår nämligen varken batteri, laddare eller växelriktare. Det blir du tvungen att betala extra för vilket gör att priset stiger rejält. Laddare och växelriktare kostar motsvarande 66 000 kronor extra men den största kostnaden är batteriet som går på hela 16 000 pund, 180 000 kronor. Utöver det kan du lägga till saker som diffbroms, kylsystem och hastighetssensor-kit. Vilket gör att totalpriset landar på omkring 355 000 kronor, plus moms. Så totalt nästan 444 000 kronor för delarna som behövs. Då ska det tilläggas att batteriet i detta kit endast är på 12 kWh i stället för 24 som i Swind E Classic Mini...