Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

En närmare titt på Volkswagen ID.3

Volkswagens nya elbil ID.3 är ett av de absoluta huvudnumren på årets bilsalong i Frankfurt. Hans Hedberg bjuder in oss till en närmare titt på bilen som är tänkt att ta Volkswagen in i framtiden och nya formen av mobilitet.

I måndags tjuvstartade Volkswagen årets bilsalong i Frankfurt genom att nästan till fullo presentera elbilen ID.3. För första gången fick vi se bilen utan maskering och vi matades fulla med ny och mer specifik data, exempelvis om de tre batteristorlekarna som ger räckviddssiffror på 33, 42 samt 55 mil.

Intresset var stort och många bevittnade avtäckningen av ID.3 nere i Frankfurt. Foto: Hans Hedberg

Mest intressant kanske ändå prisuppgiften var. Någon exakt svensk prislapp bjöds vi inte på, men Volkswagen Sverige menar att ingångspriset kommer att landa under 350 000 kronor vilket innebär under 290 000 kronor efter avdrag för statens subvention för elbilar.

Teknikens Värld Hans Hedberg befinner sig just nu nere på bilsalongen i Frankfurt och så klart har han tittat närmare på ID.3. Tyvärr visade det sig i efterhand att mikrofonen på kameran strulade, så ljudet är tyvärr inte det bästa. Det ber vi om ursäkt för.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=280096&addons=000&time=0&disable_sharing=false