Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Endast viktiga funktionsprenumerationer för Volvo

För att Volvo ska ta ut månatliga avgifter för funktioner krävs att de gör en stor förändring av kundnyttan. Det rapporterar Bloomberg. 

Funktioner på prenumeration har blivit en grej inom bilindustrin. Mercedes, till exempel, säljer större styrutslag på bakhjulen mot en månadsavgift. BMW gick nyligen ut med en liknande lösning för att prenumerera på stolsvärme, någonting de också fick mycket kritik för. 

Nu går Volvo Cars ut och säger att man kan tänka sig liknande prenumerationsfunktioner, men då bara för funktioner som gör stor skillnad för kunden. Stolsvärmen i sätena är alltså säkra. Det bekräftar Volvos operativa chef Björn Annwall i en intervju med Bloomberg

– Om man ska ta betalt för programuppdateringar måste det vara en stor förändring i konsumentnyttan, säger han till tidningen. 

Som exempel nämner Annwall den självkörande teknik, kallad Ride Pilot, som Volvo kommer att erbjuda på vissa av Volvo godkända vägavsnitt. Funktionen ska tillåta att man släpper blicken från vägen i perioder och kommer då förmodligen också att betinga en avgift varje månad. 

När Ride Pilot lanseras är ännu inte officiellt, men det har bekräftats att första marknad när det sker blir Kalifornien i USA.