Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Virta lanserar ny kortbetallösning för elbilsladdning.Virta lanserar ny kortbetallösning för elbilsladdning.Virta lanserar ny kortbetallösning för elbilsladdning.
1 AV 2
Vi åker till batteribytarstationen i stället för att ladda
2 AV 2
Virta lanserar ny kortbetallösning för elbilsladdning.
Foto: Ville Vappula / Virta

Enklare kortbetallösning för elbilsladdning lanseras

Virta har ingått ett samarbete med Mastercard och Worldpay from FIS för att lansera en ny, enklare betallösning för elbilsladdning. Nu ska man kunna betala med vanligt kort när man laddar sin bil.

Det nya samarbetet har lett till den nya betallösningen Virta Payment Kiosk, som helt enkelt innebär enklare betalning vid elbilsladdning. Grunden är att många elbilsförare har efterfrågat enklare betalsätt eftersom det i nuläget är så många appar och laddkort att hålla reda på.

– Bristen på enhetliga och lättanvända betalningsalternativ vid laddningsstationer har länge varit en frustration för elbilsförare. Vi är därför glada över att samarbeta med Virta och Worldpay för att sätta nya standarder inom betalningar i laddningslandskapet och bidra till mer hållbar mobilitet, säger Erik Gutwasser, divisionschef på Mastercard Norden och Baltikum.

Den nya betallösningen gör det också mer lönsamt för operatörerna då det är en lägre kostnad jämfört med appar och separata kort, och dessutom går lösningen att implementera snabbt.

LÄS OCKSÅ: Gäller särskilda parkeringsregler vid laddstolpar? 

– Virtas plattform möjliggör redan engångs- och efterskottsbetalda kortbetalningar i Virta-appen. Genom att utöka utbudet av betalningsmetoder med kortbetalningar uppnår vi full valfrihet och flexibilitet för konsumenterna. Som global ledare inom betalkort är Mastercard och Worldpay perfekta partners för att säkerställa en högkvalitativ användarupplevelse. Vi förväntar oss att Paument Kiosk kommer att öka nyttjandet av laddningsstationer, särskilt i högtrafikerade områden, genom att erbjuda snabb och bekväm laddning utan att behöva ladda ner en app, säger Elias Pöyry, medgrundare och chief business development officer på Virta.

Den nya lösningen finns tillgänglig för alla ägare av laddstationer på Virtas plattform, vilket i skrivande stund innefattar omkring 90 000 stationer i 35 olika länder – och i stort sett alla laddstolpar i Sverige. Det är en siffra som förväntas femdubblas i Europa fram till slutet av 2025.